Новини

ВК „Град” Белоградчик отстъпи с 0:3 гейма от силния тим на „Миньор” Перник

Отборът на Волейболен клуб „Град” Белоградчик изигра добър мач, но отстъпи срещу силния тим на „Миньор” Перник с 0 на 3 гейма. Срещата се проведе в спортна зала „Васил Михайлов” в скалния град. За пореден път бе разиграна и томбола с атрактивни награди, осигурени от местни приятелски фирми.

В съботния ден в спорта зала Васил Михайлов в Белоградчик един срещу друг се изправиха отборите на Волейболен клуб „Град” и „Миньор” Перник в среща от 12-тия кръг на Национална волейболна лига – Висша лига. В първата част перничани имаха лек превес и се поздравиха с успех след 25 на 20 точки. Вторият гейм се оказа най-оспорван. Двата отбора се бориха точка за точна, но в края леки неточности на домакините се оказаха пагубни и гостите затвориха частта с 25 на 22 точки. В последния трети гейм, перничани имаха сериозна преднина в началото, която в отделни моменти достигаше до 7 точки, но в средата на гейма момчетата от Град успяха да намалят разликата. За съжаление това не беше достатъчно и Миньор се поздрави с поредния си успех в групата, затваряйки гейма с 25 на 19 точки.

С актив от 33 точки Миньор Перник е на втора позиция във временното класиране на Национална волейболна лига Висша лига. „Не съм разчитал на това, че можем да вземем мач с отбор,  който разполага с десетократно по-голям бюджет от нас” – заяви Красен Христов.

В събота за Волейболен клуб Град Белоградчик предстои гостуване в София. Съперник ще бъде Волейболна академия „Стойчев – Казийски”. А на 17 февруари пък предстои последния домакински двубой. Тогава възпитаниците на Христо Христов ще се изправят срещу тима на „Родопа” Смолян. С актив от 13 точки, Волейболен клуб Град Белоградчик заема 11-то място във временното класиране.