Новини

Полицията – по-близо до жителите на малките населени места

И занапред ще продължат да се провеждат специализирани полицейски операции в малките населени места на територията на Видинска област. Целта е да се гарантира спокойствието и сигурността на хората, живеещи в тях.

Във фокуса на вниманието на полицията и през текущата година остават малките и отдалечени населени места – споделя старши комисар Петър Коцин, директор на Областната дирекция на МВР във Видин. Провеждането на специализирани полицейски операции с екипи на жандармерията продължава. Целта е противодействие на битовата престъпност, опазване на обществения ред, гарантиране на спокойствието и сигурността на хората.

Мобилните групи на областната дирекция ще посещават населените места без постоянно полицейско присъствие. В тях и началниците на трите районни управления – Видин, Кула и Белоградчик имат приемни дни. Идеята е да се работи в посока подобряване на взаимодействието между органите на реда и хората, които живеят в малките и отдалечени населени места. Много е важно жителите на малките населени места на територията на региона да имат възможности за пряк контакт с полицаите – категоричен бе и комисар Мирослав Милков, заместник – директор на Областната дирекция на МВР във Видин.

Важно е да се отбележи, че ако преди известно време имаше бум на реализирани телефонни измами на територията на Видинска област, то през предходните две години няма нито един регистриран случай.