Новини

Традиционен събор в село Кутово на Петровден

Стотици танцьори и певци от фолклорни формации от цялата Видинска област взеха участие в традиционния събор на село Кутово. Кулминацията на тържествата бе отбелязването на празника на населеното място – Петровден в събота вечерта.

Тази година празникът започна рано сутринта в съботния ден, с Тържествена света литургия по случай 150-годишнината от църквата „Свети апостоли Петър и Павел“, водена от Видинския митрополит Даниил. За жителите и гостите на селото бе празничен обяд и етнографска изложба. (снимките) Съборът бе отрит официално от кмета на селото – Пламен Борисов, който приветства всички присъстващи.

Жителите на село Кутово бяха поздравени и от областния управител на Видин Ани Арутюнян, която бе официален гост на събитието. След официалните приветствия дойде време и за фолклорната програма. Първи на сцената се изявиха домакините от Кутово, а след тях се представиха Народно читалище „Здравец“ от село Капитановци и Народно читалище „Просвета“ от село Градец. Веселбата на централния площад на село Кутово продължи до късно в съботната вечер.