Новини

Пияни и дрогирани шофьори през почивните дни във Видинско

В бюлетина на Областната дирекция на МВР през почивните дни се съобщава за задържани водачи на моторни превозни средства след употреба на алкохол и наркотици.

През почивните дни полицейските служители са реагирали на 21 сигнала, като са проверили 177 души и 97 моторни превозни средства. За констатираните нарушения са съставени 14 акта и 18 фиша.

СНИМКА: интернет

Един от задържаните е 19-годишен жител на село Охрид, област Монтана, който е шофирал лек автомобил след употреба на наркотици.

В събота, около 23 и 30 часа, в село Рабиша, униформените са спрели за проверка на кола с монтанска регистрация. При тестване с техническо средство пробата на водача отчета наличие на амфетамин. По случая в Районното полицейско управление в Белоградчик е образувано досъдебно производство.

В неделния ден, около 5 и 30 часа сутринта, на главен път Е-79 в село Медовница, служители на реда са проверили кола с видинска регистрация. При тестване с дрегер пробата на водача отчела 1,32 промила. Мъжът е отказал кръвна проба в Центъра за спешна медицинска помощ. По случая в Районното полицейско управление в Белоградчик е образувано бързо производство.

Повече по темата може да видите тази вечер в репортажа на Александър Русев в новините на ТВВ от 20:35 и на нашата фейсбук страница.