Новини

Рекордно малко застъпени земеделски площи са установени при кръстосаните проверки за Кампания 2022

Месец по-рано приключиха кръстосаните проверки на подадените заявления по схемите и мерките на директните плащания за Кампания 2022 година.

Това съобщават от пресцентъра на Разплащателната агенция към Държавен фонд „Земеделие”. Данните показват, че 2022 година са регистрирани най-ниските нива на застъпвания откакто преди 15 години  в страната ни се прилагат директните плащания като инструмент от Общата селскостопанска политика.

Амбицията на Държавен фонд „Земеделие” – Разплащателна агенция е да сведат до мининум случаите на двойно декларирани площи, чрез въвеждане както на нови технологични решения, така и чрез засилена информационна кампания сред земеделските стопани. Информация за установените застъпвания е публикувана в индивидуалния профил на всеки земеделски производител, вписан в Системата за електронни услуги на фонд

Припомняме, че от 2019-та година не се налага земеделските стопани да се явяват в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие” за предоставяне на документи за изясняване на принадлежността на двойно декларираните площи. При тяхната обработка служителите на фонда използват данни за регистрираното правно основание, които се предоставят от Министерството на земеделието.

Повече по темата може да видите тази вечер в репортажа на Красимира Кръстева в новините на ТВВ от 20:35 и на нашата фейсбук страница.