Новини

Рекорден трафик на моторни превозни средства за последните девет години през “Дунав мост” 2

Заместник-министърът на транспорта Николай Найденов инспектира „Дунав мост 2“.

СНИМКА: БНР

Засиленият трафик е вследствие както на засиления поток от пътуващи през летния сезон, така и на ниските нива на река Дунав и затрудненото корабоплаване. Влияние оказва и извършваните ремонтни дейности на другия мост между Русе и румънския град Гюргево.

Това е основната причина за образуването на километрична опашка от тирове, чакащи да преминат през граничния контролно-пропускателен пункт, което създава значителни проблеми с движението на автомобили около Видин. Вчера заместник-министърът на транспорта и съобщенията – Николай Найденов, инспектира ситуацията на място.

В съвместната проверка на Дунав мост 2 участваха представители на Областната дирекция на МВР във Видин, Граничното полицейско управление, Сектор „Пътна полиция“, Териториалното поделение на Агенция „Митници“, Община Видин, както ръководството на смесеното Българо-румънско дружество „Дунав мост Видин – Калафат“, което стопанисва и управлява съоръжението.

Повече по темата може да видите в репортажа на Александър Русев тази вечер в новините на ТВВ от 20:35 и на нашата фейсбук страница.