Новини

Международната туристическа регата ТИД акостира във Видин

Международната туристическа регата по река Дунав (ТИД) акостира в нашия град. Походът е най-дългият в света по рода си и представлява 2,5-месечно пътешествие с багаж в лодката. До навлизането в български води, в различните етапи на регатата са участвали над 200 водни туриста от Германия, Австрия, Словакия, Унгария, Хърватия, Сърбия и България. Най-малкият участник в тазгодишния ТИД е 12-годишно българче, което плава с дядо си, а най-възрастният е над 80-годишен германец.

Събитието се състоя пред Епиграфския център в близост до крепостта „Баба Вида”. Бе организирано тържествено посрещане на участниците в тазгодишното издание на гребния маратон. Гребците бяха приветствани от заместник-кметът на Видин – Борислава Борисова и председателят на Туристическо дружество „Бонония” д-р Борислав Милчев.

От Община Видин съвместно с Регионалния исторически музей бе организирана туристическа обиколка за участниците, за да разгледат част от природните и културно-историческите забележителности във Видин.

На 16 август регатата ще се отправи към следващата си дестинация – Лом, докъдето трябва да измине 46 километра

Повече по темата може да гледате тази вечер в новините на ТВВ от 20:35. За пропусналите – може да гледате повторението на нашия youtube канал и фейсбук страница.