Новини

Мигранти и трафиканти са обвиняеми в опит за нелегално преминаване през българо-румънската граница

Районната прокуратура във Видин води разследване по 9 досъдебни производства в опити за незаконно преминаване и превеждане на чужди граждани през границата на страната.

Престъпните действия са извършени в периода между 5-ти и 12-ти август тази година. Шест лица са привлечени в качеството на обвиняеми за опит за незаконно преминаване през границата на България и Румъния. Сред тях има граждани на Сирия, Ирак и Турция. Опитите са били осуетени от служители на Граничното полицейско управление във Видин.

В един от случаите сирийска гражданка е използвала чужд официален документ – паспорт на Кралство Нидерландия.

Спрямо всички обвиняеми, привлечени към наказателна отговорност, съдът е взел мерки за неотклонение и „задържане под стража“. Три досъдебни производства се водят за опити за превеждане на чужди граждани през граничния контролно-пропускателен пункт „Дунав мост“ 2 Видин – Калафат без разрешение на надлежните органи на властта.

Разследването по досъдебните производство продължават под надзора на прокуратурата.

Репортажа на Александър Русев може да видите тази вечер в новините на ТВВ от 20:35. За пропусналите – може да гледате повторението на нашия youtube канал и facebook страница.