Новини

„Видабаскет“ се завръща в мъжкия баскетбол

„Видабаскет“ се завръща в Държавния шампионат с мъжки отбор и всички възрасти подрастващи, съобщават от клуба.

За последно „Видабаскет“ участва в А група през сезон 2019/2020, която тогава още се провеждаше в стария формат. След това от клуба беше заявено, че ще бъде развивана само детско-юношеската школа, тъй като по финансови причини не могат да си позволят участие на мъжки отбор в Държавното първенство.

Първенството във втория ешалон – Българска баскетболна лига (ББЛ) е с три групи (А,Б,В) в четири региона – Запад, Център, Изток и Юг. Играе се по нова система – в западната група мачовете се играят основно в София, а в централната група на турнири. Общо 83 отбора от 36 града ще участват в ББЛ през сезон 2022-2023. Видинчани ще участват в група Център заедно с отборите на Чавдар-Троян, Дунав-Русе, Чардафон-Габрово, Локомотив-Горна Оряховица и Ударникъ.

Първенството ще стартира през месец октомври, а подготовката на баскетболистите ще започне от началото на септември. Отборът ще разчита главно от юноши на клуба, които ще имат подкрепата на по-опитни състезатели. В момента част от баскетболистите провеждат индивидуални тренировки.

Председателят на клуба Калин Лозанов е провел ползотворна среща и с Коста Илиев – лицето на видинския баскетбол, който от години работи в централата на Световната баскетболна федерация. Обсъдени са идеи за сътрудничество и бъдещи инициативи.

Повече по темата може да видите тази вечер от 20:35 по ТВВ. За пропусналите – може да гледате повторението на нашия youtube канал и facebook страница.