Новини

„Бдин“ разгроми „Академик“ Свищов с 5:0

Футболистите на „Бдин“ се наложиха категорично над отбора на „Академик“ Свищов в съботното дерби от есенния полусезон на Северозападната трета лига. Мачът беше изигран на стадион „Георги Бенковски“, където въпреки дъждовното време над 200 зрители наблюдаваха срещата.

Видинчани откриха резултата още при първата си атака, в първата минута от мача. След центриране на Стивън Милчев в наказателното поле, бразилското попълнение Виейра де Соуса свали топката за Цветомир Тодоров, който с лекота преодоля вратаря на гостите.

В 8-мта минута главният съдия Ивайло Благоев отсъди дузпа в полза на „Бдин“ за игра с ръка в наказателното поле. Зад топката застана Александър Соколов, който хладнокръвно отбеляза за 2:0. Отборът на „Академик“ се хвърли по-сериозно в атака в опит на обърне негативния резултат, но защитата на видинчани удържа на натиска.

Второто полувреме отново започна с висока преса на домакините, която веднага даде резултат. Само три минути след подновяването на играта Виейра де Соуса получи топката в наказателното поле и отбеляза с чист диагонален удар по тревата. Минута по-късно бразилецът отне отне топката но гостите на границата на наказателното поле и подаде на Стивън Милчев, който отбеляза за 4:0.

Гостите от Свищов направиха последни опити за офанзивна игра, направиха три смени, пробваха далечни удари, които бяха безрезултатни. Пет минути преди края на мача Виейра де Соуса отбеляза поредния гол и оформи крайното 5:0.

След тази категорична победа „Бдин“ Видин закономерно оглави временното класиране в Северозападната трета лига. В следващия кръг видинчани гостуват на отбора на „Ботев II“ Враца.

Повече по темата може да видите тази вечер от 20:35 по ТВВЗа пропусналите – може да гледате повторението на нашия youtube канал и facebook страница.

https://www.facebook.com/tvv.vidin