Новини

ВАС замрази конкурсите за директори на училища

Конкурсите за директори на над 400 училища в страната са замразени. Това стана след решение на Върховния административен съд(ВАС), с което временно се спира действието на наредбата, по която се прави подборът.

Министерството на образованието и науката няма да обжалва постановеното от съдебната институция. От МОН поясниха, че ситуацията няма да доведе до това училищата да останат без ръководители. Ще бъдат назначени временно изпълняващи длъжността или досегашните директори ще останат на постовете си.

Във Видинска област са обявени конкурси за директори на 8 училища. Във Видин това са Профилираната Природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“, Гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“, Професионалната техническа гимназия „Васил Левски“, Професионалната гимназия по туризъм „Михалаки Георгиев и Основно училище „Епископ Софроний Врачански“.

Повече по темата може да видите тази вечер от 20:35 по ТВВЗа пропусналите – може да гледате повторението на нашия youtube канал и facebook страница.

https://www.facebook.com/tvv.vidin