Новини

Средновековен фестивал в крепостта „Баба Вида”

 В събота и неделя, в средновековната крепост „Баба Вида” във Видин ще се проведе 10-то юбилейно издание на фестивала „Бъдин”.

Ще бъде пресъздаден периода, през който владетел на видинския замък е бил Яков Светослав. Посетителите ще станат свидетели на средновековни дуели между българи и маджари, като във възстановката ще се включат професионални фехтовчици от град Брашов, Румъния.

Ще бъдат показани ловни соколи, каквито са били използвани от аристокрацията през Средновековието. Първият ден ще завърши с вечерен огнен спектакъл на сцената на летния театър, с демонстрация на военни двубои, танци и забавно шоу.

В програмата на фестивала са предвидени занимания за деца. Ще бъдат представени забавни игри, характерни за далечната историческа епоха, а каменоделци ще покажат своето изкуство и ще въведат в занаята малките посетители. Входът за всички е свободен.

Повече по темата може да видите тази вечер от 20:35 по ТВВЗа пропусналите – може да гледате повторението на нашия youtube канал и facebook страница.

https://www.facebook.com/tvv.vidin