Новини

Средновековният фестивал „БъдинЪ” (ГАЛЕРИЯ)

През изминалите почивни дни средновековната история на Видин оживя зад крепостните стени на „Баба Вида“.

Атрактивното събитие пресъздаде периода, през който владетел на видинския замък е деспот Яков Светослав. Първият ден започна с демонстрация на средновековни дуели, като във възстановката за първи път се включиха и професионални фехтовчици от град Брашов, Румъния.

Посетителите имаха възможността да видят и ловни соколи, каквито са притежавали аристократите през Средновековието. Ловът с птиците е бил сред най-разпространените развлечения. Първият ден завърши с ефектен огнен спектакъл на сцената на летния театър, с демонстрация на военни двубои, танци и забавно шоу.

На следващия ден фестивалът продължи с възстановка на военни двубои. Организирана бе и анимация за деца и запознаването им със занаяти, характерни за далечната историческа епоха. Средновековният фестивал „БъдинЪ“ се реализира съвместно със Сдружение „Съвет по туризъм” от град Свищов.

Повече по темата може да видите тази вечер от 20:35 по ТВВЗа пропусналите – може да гледате повторението на нашия youtube канал и facebook страница.

https://www.facebook.com/tvv.vidin