Новини

Мобилни екипи от сектор „Български документи за самоличност” в помощ на неподвижни хора

Близо 7050 лични карти, над 4300 паспорта и около 4000 свидетелства за управление на моторно превозно средство са издадени от началото на годината до 31 август в сектор „Български документи за самоличност”.

От сектор „Български документи за самоличност” при Областната дирекция на МВР във Видин напомнят за създадената организация за прием на заявления за издаване на български лични документи по постъпили писмени искания за организиран прием на заявления от различни институции.

Също така има възможност и за предоставяне на административни услуги на неподвижни или трудноподвижни хора, които могат да бъдат посетени на място от мобилни екипи на същия сектор.

Българските граждани, които притежават валиден електронен подпис, могат да ползват електронните административни услуги по направление на дейност „Български документи за самоличност” в Портала за електронни административни услуги на МВР.

От пресцентъра припомнят още, че гражданите с постоянен адрес на територията, обслужвана от Областната дирекция на МВР, имат възможност да подават заявления за издаване на български лични документи във всяко едно от звената в областта, които се намират в градовете Видин, Кула и Белоградчик. Хората обаче трябва да са наясно, че готовите документи се получават в звеното, където е подадено заявлението.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.