Новини

Полицията и пожарната – с мерки за безопасна учебна година

Служители от отдел „Охранителна полиция“ в областната дирекция на МВР и в трите районни управления във Видин, Белоградчик и Кула са предприели комплексни мерки за осигуряване на безопасна учебна година.

Засиленото полицейско присъствие, което бе осигурено в първия учебен ден в районите на детските градини и училищата, ще продължи с превантивна цел и в последващите дни на учебната година – в началото и в края на учебните часове.

Служители от сектор „Пътна полиция“ и трите районни управления са извършили огледи на сигнализацията и пътната маркировка, уличното осветление, предпазните огради и пешеходните ограждения в районите на училищата и детските градини.

И през новата учебна година ще продължи практиката за провеждане на беседи по безопасност на движението с деца и ученици от всички възрастови групи. Ще се извършват проверки на питейни и увеселителни заведения за присъствието на малолетни  и непълнолетни в тях, както и продажба на алкохол и тютюневи изделия на деца. Полицейски патрули ще следят за продажбата на наркотици в районите на училищата.

Областната дирекция на МВР във Видин и всички нейни звена има готовност за предприемане на допълнителни оперативни и превантивни мерки за осигуряване на безопасността на подрастващите.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.