Новини

Видин се включи в кампанията „Да изчистим България заедно“

В събота бе проведена най-мащабната доброволческа инициатива в нашата страна. Тази година тя премина под надслов „Подай ръка на природата“. В нея се включиха служителите на Община Видин, както и на всички общински предприятия и структурни звена.

Акции по почистване се проведоха на различни места в град Видин и в населените места на Общината. Каузата за по-чиста околна среда обедини стотици доброволци – служителите от общинската администрация, от общинските предприятия и звена, както и граждани. В кампанията се включиха и заместник-кметовете Цветомира Илиева, Борислава Борисова, Десислава Тодорова и Светослав Скорчев.

В съботната сутрин от Община Видин бяха раздадени ръкавици за еднократна употреба и полиетиленови чували на всички, на всички изявили желание да участват в инициативата „Да изчистим България заедно“. За почистването бе създадена предварителна организация, като градът бе разделен на различни зони.

По време на акцията бяха почистени различни места в града – района на Гребната база, парк „Рова“ (в участъка от Общинския пазар, до сградата на Регионалната здравна инспекция), в двата гробищни парка и в жилищните комплекси „Химик“, „Гео Милев“, „Вида“ и „Бонония“. Събраните от доброволците чували с отпадъци, бяха извозени до Регионалното депо за битови отпадъци.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.