Новини

Във Видин се проведе мащабно пожарно-тактическо учение

Мащабно пожарно-тактическо учение в две части проведе днес Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” във Видин.

В първата част трябваше да бъдат спасени пасажери в обърнал се кораб в българския участък на река Дунав. Във втората част на учението  бяха проведени дейности по установяване, локализиране, обезопасяване и транспортиране на незаконно превозвани радиоактивни вещества.

Днес около 10 часа след контакт между кораб и появила се плитчина е възниква инцидент, при който плавателният съд се е преобърнал в българския участък на река Дунав, в близост до пристанище Видин. Минути по-късно чрез националната система за спешни повиквания е получен сигнал от местен рибар за преобърнат малък кораб, превозващ туристи по реката.

В хода на операцията се установява, че на плавателния съд са били 15 души пасажери и петима членове австрийски екипаж. След обобщаване на докладите от всички екипи на място става ясно, че все още има неоткрити трима пътници на кораба. Именно затова пристига и екип на сектор СОД при Регионалната дирекция в Монтана. Водолазите откриват телата на тримата липсващи туристи.

Повече за учението може да видите в следващия репортаж.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.