Новини

Ловен събор в Белоградчик

Ловно-рибарското дружество „Сокол” в Белоградчик навърши 125 години. По този повод в местността „Панаирище” се проведе първият по рода си ловен събор в скалния град. „Идеята е проявата да се превърне в традиционна” – заяви председателят на дружеството Боян Минков.

Амбицията е ловният събор да стане традиционен – отбеляза Боян Минков. Празничната програма на ловния събор започна с изпълнения на Духовия оркестър в Белоградчик. За доброто настроение на присъстващите допринесоха и музикантите от сръбския духов оркестър „Тимочки веселяци” от град Княжевац.

В белоградчишкото дружество „Сокол”  членуват 630 ловци и риболовци в общо 25 ловни дружинки. Сдружението стопанисва близо 65 000 хектара площ. Те са разположение в землищата на 26 населени места, включително и в град Белоградчик, като обхващат няколко общини. Сред ловностопанските райони на сдружението са Бело Поле, Белоградчик, Димово, Дреновец, Кладоруб, Плешивец, Рабиша, Раяновци, Салаш, Стакевци. Пенко Лилкин е един от дългогодишните ловци-членове на дружеството.

Повече по темата може да видите тази вечер в репортажа по ТВВ.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.