Новини

Медали от световно и европейско първенство за видинските гребци от СК „Бдин 77“

Гребците от видинския спортен клуб по кану-каяк „Бдин 77“ отчитат изключитгелно успешен сезон. Йоана Георгиева стана европейски шампион и бронзов медалист от световното първенство.

Не е учудващо, че нашият екип откри Йоана Георгиева, Веселин Вълчов, Ванеса Димитрова и Ангел Стоянов отново в Гребната база във Видин. След завоюваните медали и отличия както за школата по кану-каяк в нашия град, така и за цяла България, те са в заслужена едномесечна почивка.

Цената на това да си на световния и европейския връх е много лишения, дисциплина и себеотрицание на младите спортисти, които почти нямат социален живот като своите връстници.

Амбицията на младите видински гребци е както отлично представяне на престижните състезания на Стария континент и на Световното първенство догодина, така и спечелването на квоти за летните олимпийски игри през 2024-та година във Франция.

Какво казаха пред камерата на ТВВ Йоана, Веселин, Ванеса Димитрова, както и техният треньор Цветан Иванов може да видите в следващия репортаж.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.