Новини

РБ „Михалаки Георгиев” представи официално новия си библиобус

Видинската регионална библиотека „Михалаки Георгиев” представи официално своя нов електромобил – библиобус, който ще радва всички почитатели на литературата. Събитието бе истински празник за децата, които слушаха песни, гледаха театър и се потопиха в магията на фокусите.

За официалното представяне на библиобуса на площада пред библиотеката се събраха над 100 деца от прогимназиалните класове на видинските училища „Цар Симеон Велики“ и „Иван Вазов“. Те разгледаха с интерес причудливото превозно средство, прелистиха книжките в него и се снимаха за спомен. Основната част на тържеството бе в Залата за изяви на отдел „Заемна за възрастни“.

Поредицата от събития за малките читатели започна с представянето на детския писател Иво Стоянов. Той е автор на книгата „Приказки от баба и дядо“, в която е събрал разказите на старите хора от нашия край.

Малките зрители видяха драматизация по приказката „Злата жена“ под ръководството на режисьора Малин Маринов. В основните роли на пиесата се превъплътиха младите читатели на библиотеката Александра Вилиянова, Ирена Калинова, Иларион Филипов и Стефан Симеонов.

Повече по темата може да видите в следващия репортаж.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.