Новини

ОДМВР-Видин обезпечава обществения ред и сигурността в изборния ден

Около 300 полицаи, граничари, жандармеристи и пожарникари ще участват пряко в охраната на секционните избирателни комисии и районната избирателна комисия в деня на изборите в неделя.

Продължава прилагането на комплексни мерки – превантивни и оперативни, за предотвратяване и разкриване на престъпления против политическите права на гражданите и осигуряване законосъобразността на вота. Сформираните мобилни екипи от разследващи полицаи, служители на криминална, икономическа и охранителна полиция, имат готовност незабавно да реагират на сигнали и да извършват проверки по тях.

Около 300 полицаи, граничари, жандармеристи и пожарникари ще участват пряко в охраната на секционните избирателни комисии и районната избирателна комисия. Служителите на МВР ще поемат охраната на секциите в 18 часа утре, 1-ви октомври, тя ще продължи до обявяване на края на изборния ден.

Сигнали, свързани с нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес, могат да се подават на тел. 112, на откритата денонощна линия  02/9011298 и имейл izbori2022@mvr.bg, както и на място в областната дирекция и районните управления във Видин, Белоградчик и Кула.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.