Новини

Благотворителен базар в ГПЧЕ „Йордан Радичков” в подкрепа на Ники от Видин

Снимка: фейсбук страница на ГПЧЕ „Йордан Радичков“

Вчера ученици от гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков” организираха благотворителен базар. Средствата от проявата са в подкрепа на 8-годишния Ники от Видин, който страда от сериозно и рядко заболяване – тумор на мозъчния ствол и в момента се лекува в клиника в чужбина.

Благотворителните събития в подкрепа на Ники продължават да събират все повече съмишленици. Този път инициативата идва от зрелостничката на езиковата гимназия – Ева Алексиева, която обединява свои връстници в името на една кауза – 8-годишният Ники да живее.

Доброто е заразно, затова в каузата се включват и други ученици от гимназията. Цените на домашно приготвените кулинарни изделия са съвсем символични, но учениците вярват, че капка по капка вир става и непосилната за семейството на Ники сума ще лечение ще бъде събрана.

Целта на организаторите е да подбудят и видинските граждани към това да направят добро, с което могат да спасят живота на малкия Ники. За неговото лечение са необходими общо 89 хиляди евро.

Който може и има желание да помогне, нека дари чрез този линк тук: https://pavelandreev.bg/campaign/pomosht-za-malkiya-niki…

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.