Новини

Бляскаво завръщане за „Видабаскет“ след победа над шампиона в групата – „Чавдар“ Троян

В среща от първия кръг Българската баскетболна лига отбора на „Видабаскет“ победи настоящи шампион в групата „Чавдар“ Троян с 71:58 точки.

Видинчани спечелиха първите две части със 17:12 и 13:9 и се оттеглиха на почивката с преднина от 9 точки. В третата четвърт „Чавдар“ успя да стопи разликата и да вземе частта с 27:21. „Видабаскет“ остана убедителен в заключителната част и закономерно спечели с 13 точки разлика.

Най-резултатен за отбора бе капитанът Юлиян Колев, които продължава да изумява баскетболната общественост с дългата си спортна кариера. Той бе над всички с актив от 32 точки, 5 борби и 2 откраднати точки. Юношата на клуба Никола Емилов даде заявка да бъде един от лидерите на отбора в този шампионат. Талантът на видинската математическа гимназия завърши с дабъл-дабъл (17 точки и 11 борби).

Видинските момчета посвещават този успех на новия председател на клуба Калин Лозанов и се надяват на нови успехи през този сезон на завръщане в мъжкия баскетбол“, съобщиха от видинския баскетболен клуб.

В следващия кръг „Видабаскет“ ще срещне „Чардафон“ Габрово. Мачът е на 16 октомври в Троян.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.