Новини

Иззети наркотици, пиян шофьор и незаконна сеч във Видинско

Задържан мъж с наркотици, пиян шофьор, както и за незаконна сеч на дървесина се съобщава в бюлетина на Областната дирекция на МВР.

43-годишен видинчанин е задържан в полицейския арест за притежание на наркотици. Вчера криминалисти са извършили претърсване на къщата във Видин, обитавана от мъжа. Там са открити и иззети пликове със зелена суха листна маса с общо тегло 15 грама, реагирала на канабис при полевия наркотест. Разследването по случая продължава в рамките на образувано досъдебно производство.

23-годишен жител на село Раброво е шофирал лек автомобил след употребата на алкохол. Той е задържан в полицейския арест за срок до 24 часа.

Вчера, малко преди полунощ, в покрайнините на село Иново служителите на реда са проверили кола с видинска регистрация. При тестване с дрегер пробата на шофьора е отчела наличие на алкохол 2,3 промила. Мъжът е отказал кръвна проба за изследване в Центъра за спешна медицинска помощ и срещу него е образувано бързо производство.

Също вера полицейски служители са извършили проверки на два частни адреса – във Видин и в село Арчар, където са установили общо 4 кубика дърва (цер и акация) без контролна горска марка и без превозен билет. На стопаните са съставени актове по Закона за горите. По случаите са образувани предварителни проверки по текстове от Наказателния кодекс.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.