Новини

Детска градина „Зорница“ и проектът „Всички заедно – за чиста околна среда“

Екипът на видинската детска градина „Зорница“ и нейният филиал „Щастливо детство“ реализира проект „Всички заедно – за чиста околна среда“.

Проектът е спечелен по Национална програма на Министерството на околната среда и водите и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда, в рамките на кампанията „Чиста околна среда 2022-ра година“, на тема „Обичам природата – и аз участвам“. Общата му стойност е 7 500 лева, а срокът на изпълнение е една година.

В рамките на дейностите, планирани за изпълнение по проекта, в дворовете на двете детски градини вече са монтирани и съоръжения за игри и обучение.

Идеята е чрез изпълнението на този проект да се поставят основите на екосъобразно поведение у децата и да се стимулира здравословният начин на живот на открито. В рамките на дейностите по него са планирани съвместни практически занимания на деца и родители за формиране на екологична култура; организиране на изложба със снимки и предмети, направени по време на заниманията, и други.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.