Новини

Талантливи видинчани бяха наградени от Община Видин

Община Видин награди победителите в три различни инициативи и конкурси, проведени в нашия град. За дата на церемонията не избран 12 октомври, който се отбелязва като Ден на българската община.

Във фоайето пред залата на Общинския съвет бе подредена изложба с част от творбите, които малки художници създадоха през изминалото лято. Община Видин бе подготвила тематични награди за участниците в клуба по рисуване, за да ги поощри и насърчи да развиват дарбата си.

Заключителната част на събитието бе посветена на Общинския драматичен театър „Владимир Трандафилов“, който миналата година чества 130 години от своето създаване. По повод беше обявен конкурс за рисунка на тема „Видинският театър“. Целта бе да се покаже както красотата на сградата като архитектурна забележителност и паметник на културата от местно значение, така и магията на театралното изкуство.

В категорията 5-ти / 7-ми клас на конкурса, на трето място се нареди Ивана Иванова от Основно училище „Иван Вазов“ във Видин. На второ място е Йоана Янкулова, ученичка в Профилираната природоматематическа гимназия „Екзарх Антим I“. Първото място е за Божидара Петрова, възпитаник на Училището по изкуствата „Свети свети Кирил и Методий“. В категория 8-ми / 12-ти клас победителка е Александра Любенова от Гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“, на второ място е Диана Миткова Средно училище „Свети свети Кирил и Методий“, а на трето – Ростислав Живков от Раднево.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.