Новини

Шести национален фестивал на алтернативното кино „Супер приз” Белоградчик 2022

Събитието се организира от Народно читалище „Развитие – 1893” и община Белоградчик. В него взеха участие киноклубове и индивидуални творци от цялата страна.

В шестия национален фестивал на алтернативното кино „Супер приз” Белоградчик 2022-ра се включиха кинолюбители от страната и жители на скалния град. Проявата официално бе открита от председателя на местното читалище Валери Цветков.

Фестивалът на алтернативното кино започна с прожекция на филма „Блаженият” на професор Станимир Трифонов, който бе и председател на журито. Филмът е художествен поглед към миналото през призмата на една дълбоко лична история.

През втория ден на фестивала бяха прожектирани 43 филма на киноклубове от страната и индивидуални участници. В проявата участваха общо осем киноклуба с филми, които са отличени на тематични фестивали в България през последните четири години. Именно затова и фестивалът в Белоградчик е супер приз, защото в него участват наградени филми. Новост в  тазгодишния фестивал в скалния град е, че участват и младежи с филми, снимани на мобилни телефони, което е стъпка в посока към привличане на младите хора в творческия процес на киното.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.