Новини

Нови придобивки за храма „Св. Вмчк. Георги Победоносец“ в Белоградчик

През последните години храмът непрекъснато се обновява, а дворното пространство се облагородява и разкрасява с цветни пространства, зелени площи и плодородни фиданки.

Със средства от дарения е изграден  парапет от двете страни на стълбите, които водят към църквата. Идеята е да се улесни достъпа до храма, всички хора да могат без затруднения да изкачват стъпалата и да посетят църквата по време на празници, ритуали и всякакви поводи свързани с вярата и духовенството. Поставени са и пейки. Нов елемент е и дървеният параклис, който е автентично природно творение, дооформено по оригинален начин.

Архиерейският наместник на Белоградчишката духовна околия свещеноиконом Рафаил разказа и за друга нова придобивка – монументален кръст на височина от южната страна на църквата.

Изграден е и навес с възможност за провеждане на празници и ритуали. Тук децата боядисват шарени яйца за Великден, празнува се Никулден, Гергьовден, раздава се курбан за здраве, а хората са заедно, обединени от вярата и надеждата за по-добро бъдеще.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.