Новини

Ефективни наказания за извършители на грабеж над пенсионер в село Карбинци

Районната прокуратура във Видин приключи делото срещу трима извършители на грабеж на възрастен мъж в село Карбинци с наложени ефективни наказания.

През нощта на 10-ти април тази година 77-годишен мъж е бил нападнат в дома му в село Карбинци, община Димово. Извършителите на грабежа го вързали с въже за табла на легло, и са му отнели сумата от 20 000 лева, 10 000 евро, 1 000 британски лири, и златни изделия. Общият размер на причинената на пострадалия щета е изчислен на 44 065 лева.

В хода на проведеното разследване на престъпното деяние извършителите му са били установени – трима мъже, съответно на 41, на 40 и на 27 годишна възраст. И тримата са криминално проявени и осъждани. Те са признати за виновни по член 198-ми от Наказателния кодекс.

 Първият мъж е осъден на 1 година и 6 месеца „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване. Същото наказание ще изтърпява вторият мъж, но при „общ“ режим. Техният съучастник е с наказанието „лишаване от свобода“ за срок от 10 месеца при „общ“ режим на изтърпяване.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.