Новини

Грейнаха светлините на коледната елха във Видин

Видин вече има не само красива коледна елха, но и празнична коледна украса. По станала вече традиция светлините на елхата бяха запалени тържествено в присъствието на множество деца и техните родители.

Броени дни преди Коледа и началото на Новата 2023 година община Видин организира за видинчани и гостите на града тържествено запалване на светлините на елхата. Популярни коледни мелодии, в изпълнение на градския духов оркестър, огласиха площад Бдинци.

Множество деца със своите родители изпълниха в петък вечер площад Бдинци в очакване коледното дръвче да грейне в своята празнична премяна. Сред многобройните присъстващи на събитието, с което бе поставено началото на коледно-новогодишната програма на общината, бяха кметът Цветан Ценков и неговият екип, както и делегация от побратимения на Видин румънски град Калафат, водена от кмета Дорел Митулецу.

Община Видин подари на жителите  и на гостите на нашия град прекрасен коледен спектакъл. В него участваха актьори от Общинския драматичен театър Владимир Трандафилов, както и възпитаници на детска градина Желязко Поп Николов, които представиха кратка програма.

Със силни аплодисменти на сцената бе посрещната талантливата и чаровна Крисия, чийто звезден път започна от песенния конкурс „Детската Евровизия”.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.