Новини

Близо 43 000 къса недекларирани цигари задържаха на Дунав мост 2

Близо 43 000 къса недекларирани цигари са били установени при две различни проверки в района на граничния контролно-пропускателен пункт Видин – Калафат.

При две различни проверки служителите от Териториална дирекция „Митница“ Русе са установили недекларирани общо 42 720 къса цигари или 2 136 кутии.

На 6-ти януари, в района на Дунав мост 2, митнически служители са осъществили проверка на лек автомобил с водач български гражданин, пътуващ за Германия. В хода са открити 19 000 къса цигари с български акцизен бандерол, пренасяни извън нормите за лично ползване. Водачът е заявил, че цигарите са негови и не притежава изискващите от закона документи. Съставен му е акт за установяване на административно нарушение, а акцизните стоки са задържани.

На 8-ми януари, в Северната промишлена зона на ТИР Терминал – Видин, митническите служители са спрели за проверка излизащ от страната лек автомобил, управляван от български гражданин. При осъществения митнически контрол е установено наличието на 10 000 къса или 500 кутии цигари с български акцизен бандерол и над 13 700 къса цигари с турски акцизен бандерол. За последните е образувано досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура във Видин и водачът е привлечен като обвиняем. За тютюневите изделия с български акцизен бандерол не са представени изискуемите документи съгласно Закона за акцизите и данъчните складове, за което е съставен акт за установяване на административно нарушение. Цялата стока е задържана.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.