Новини

Отборът на „Бдин 1923” Видин се наложи с 4:0 над ФК „Дреновец” в контрола

Отборът на „Бдин” Видин победи с 4 на 0 Футболен клуб „Дреновец” в контролна среща, изиграна на стадион „Георги Бенковски”.

В съботния ден на стадион „Георги Бенковски” се изигра приятелска среща между отборите на „Бдин” Видин и едноименния тим от Дреновец. В този двубой видинчани доминираха на терена. В 20-та минута на срещата бе отсъдена дузпа в полза на „Бдин“ за нарушение срещу Александър Соколов. Той бе безпогрешен от бялата точка и успя да реализира за 1 на 0. Само осем минути по-късно Цветомир Тодоров удвои резултата за видинчани. И през второто полувреме възпитаниците на старши треньора Николай Цветков бяха по-инициативни и диктуваха темпото на игра. Два гола към актива на видинчани добави завърналия се в отбора след изтърпяно едногодишно наказание Валдемар Стоянов. Непосредствено преди старта на пролетния полусезон „Бдин” са лидери във временното класиране, а Футболен клуб „Дреновец” заема 13-та позиция.

Сред новите попълнения в тима е 22-годишния Мартин Цветанов. Той замени титулярния страж на „Бдин“ Симеон Симеонов, който  се раздели с клуба. В редиците на футболен клуб Бдин се завърна и добре познатия на видинската футболна общественост Валдемар Стоянов. Все още няма яснота дали това ще е окончателния състав „Бдин“ за пролетния полусезон от първенството на Северозападна трета лига.

Първия официален мач от пролетния дял на първенството на Северозападна трета лига, която по програма е насрочена за 25 февруари, отборът на „Бдин” гостува на „Янтра”, Полски Тръмбеш. В хода на подготовката видинчани ще изиграят още четири контролни срещи.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.