Новини

Старт на дейностите за подобряване на енергийната ефективност на сградата на община Видин

С откриваща пресконференция и церемония „първа копка” символично бе дадено началото на строително монтажните работи по проект „Подобряване на енергийната ефективност в общински административни сгради”. Общата стойност на проекта възлиза на близо 3 400 000 лева, а срокът за изпълнение на дейностите е до 31 декември тази година.

В пресконференцията, която се проведе в залата на Общински съвет – Видин, взеха участие Светослав Скорчев – заместник-кмет и ръководител на проекта, инж. Росен Бинев – представител на фирмата, с която е сключен договор за инженеринг, Теодора Вълчева – юрист по проекта. На откриването присъстваха и секретарят на общинската администрация Емилиян Енчев, представители на изпълнители на различните дейности по проекта, граждани, служители на община Видин.

Общата цел на проекта  е обновяване на административната сграда на община Видин и подобряване качеството на живот чрез изпълнение на мерки за енергийна ефективност. Една от специфичните цели е достигане на минимум клас „С” на енергопотребление на сградата.

Проектът ще обхване трите корпуса на сградата – високата част, топлата връзка и ниската част. Основните ремонтни дейности ще включат подмяна на дограмата и осветлението, изграждане на нова VRF система, благодарение на която ще бъдат спестени средства за електроенергия. Ще направим всичко възможно, за да изпълним заложените дейности в срок – заяви инженер Бинев, представител на фирмата изпълнител по проекта.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.