Новини

Информационен ден по проект „Образование за утрешния ден”

Близо 840 ученици от Видинска област успешно са завършили обучението си в сформираните през предходните три учебни години общо 60 клуба по интереси за ключови дигитални умения.

Проект „Образование за утрешния ден” е  финансиран от Оперативна програма Наука и образование за интелигентен растеж 2014-2020 година, съфинансирана от Европейския съюз чрез европейските структурни и инвестиционни фондове. Стойността на проекта възлиза на близо 105 милиона лева, а негов бенефициент е Министерството на образованието и науката. Проектът цели отваряне на образованието и образователните институции към дигиталните технологии чрез внедряването на нови решения за по-добро персонализирано обучение. Дейностите по него стартират през октомври 2019-та и ще продължат до декември 2023-та година. Предоставяне на технически средства за обучение в училищата и детските градини е една от дейностите по проекта, които се реализират на територията на Видинска област.

В рамките на проекта  през обучение по програмиране, кодиране, кибер сигурност и защита на интелектуалната собственост през предходната учебна година са преминали 14 учители от 8 училища на територията на област Видин. През настоящата учебна година в 5 училища са сформирани 7 клуба по интереси за компютърно моделиране и кодиране.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.