Новини

Френският посланик и министърът на енергетиката посетиха АЕЦ „Козлодуй”

Делегация на френското посолство у нас заедно с министъра на енергетиката посети атомната електроцентрала в Козлодуй. Това съобщиха от пресцентъра на енергийното дружество.

Делегация от посолството на Република Франция в България, водена от френския посланик Жоел Мейер, заедно с министъра на енергетиката Росен Христов е посетила атомната електроцентрала в Козлодуй. В състава на делегацията са били включени заместник-ръководителят на дипломатическата мисия Стефани Петибон, Жером Кел – политически и медиен съветник, и Еманюел Булестро – ръководител на икономическия отдел на посолството.

По време на срещата с ръководния екип на АЕЦ „Козлодуй” изпълнителният директор Георги Кирков е представил постигнатите от централата резултати в областта на безопасността, производството, опазването на околната среда и други сфери от дейността на Дружеството. Акцент в разговорите е бил поставен върху успешното над 30-годишно сътрудничество между атомните отрасли на България и Франция. Двете страни ще продължат и в бъдеще да развиват ядрената си енергетика, която има важна роля като безопасен и чист източник на електроенергия. В програмата на делегацията е било включено и посещение на обекти на площадката на атомната централа – командната и машинната зала на 5 блок, компютърната информационно-управляваща система и други.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.