Новини

Двама шофьори задържани след употреба на алкохол и наркотици

За задържани двама шофьори след употреба на алкохол и наркотици, за нанасяне на телесна повреда при сбиване, за кражби и пожари във Видинско се съобщава в бюлетина на Областната дирекция на МВР.

24-годишен видинчанин, шофирал лек автомобил след употреба на наркотично вещество и алкохол, е бил задържан за срок до 24 часа. Вчера, малко след полунощ, на улица „Райко Жинзифов“ във Видин, полицейски служители са спрели за проверка лек автомобил с видинска регистрация. При тестване с техническо средство пробата на водача реагирала положително на кокаин, а тестът с дрегер отчел 0.53 промила. Униформените са придружили мъжа до Центъра за спешна медицинска помощ, където е дал кръвна проба за изследване за алкохол, но е отказал проба за изследване на наркотици. По случая е образувано бързо производство.

33-годишен видинчанин е вторият, задържан от полицията. В събота, около 14 часа следобед, в квартал „Нов път“ полицейски служители са проверили лек автомобил с видинска регистрация. При тестване с техническо средство пробата на водача е реагирала положително на канабис и амфетамин, а тестът с дрегер не е отчел наличие на алкохол. Мъжът е дал проби за медицинско изследване, а по случая също е образувано досъдебно производство.

35-годишен жител на село Флорентин е бил задържан в полицейския арест за причиняване на телесна повреда. Вчера, около 17 часа, на единен спешен телефон 112 е постъпил сигнал за възникнал словесен спор и последвало сбиване между трима мъже във видинския квартал „Кумбаир“. При физическия сблъсък единият от тях е нанесъл удари с нож на опонентите си. Пострадал е 38-годишен мъж с фрактура и порезни рани. Разследването по случая продължава в рамките на образувано досъдебно производство.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.