Новини

Укрити в гуми цигари на Дунав мост 2

Митническите инспектори на граничния контролно-пропускателен пункт Видин – Калафат разкриха необичаен опит за укриване на цигари – в ходовите и резервни гуми на автомобил. За случая съобщават от пресцентъра на Агенция „Митници“.

Служителите на сектор „Борба с наркотрафика – Лом“ от Териториална дирекция „Митница“ Русе установиха необичаен опит за нелегален превоз на цигари с български акцизен бандерол.  В района на Дунав мост 2 е спрян за проверка лек автомобил, който пътува в посока Германия с българско семейство. При извършената щателна проверка митническите инспектори установяват, че двете резервни гуми на автомобила са манипулирани и са пълни с 364 кутии (или 7 280 къса) цигари с български акцизен бандерол. Митническите служители забелязват също, че ходови гуми на леката кола са необичайно топли за хладното време. Оказва се, че те също са използвани за укритие на кутии с цигари – при проверката им от тях са извадени раздробен тютюн, остатъци от картон и бандероли.

Водачът на автомобила е признал, че преди пътуването е сложил в ходовите гуми 500 кутии цигари, които по пътя до границата са се разпаднали на дребни частици. Използването на ходовите гуми като тайник за цигари, освен че нарушава целостта на укритата стока, води и до риск от внезапно спукване на гумите поради необичайния им пълнеж и опасност от пътен инцидент. В случая водачът е изложил на неоправдан риск съпругата и двете си деца, които също са пътували в автомобила. Акцизните стоки са иззети, а на шофьора е съставен акт за установяване на административно нарушение.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.