Новини

Общинска програма за закрила на детето за 2023 година

Програмата се разработва ежегодно и се приема с решение на Общинския съвет – отбеляза при представянето Борислава Борисова, заместник-кмет по хуманитарни дейности и социална политика.

Общинската програма е разработена от комисия за детето, която включва представители на общинската администрация, дирекция „Социално подпомагане, Регионална здравна инспекция, Регионално управление на образованието, Областна дирекция на МВР във Видин и неправителствени организации. В програмата за закрила на детето за настоящата година за заложени няколко основни приоритета. Сред останалите приоритети са намаляване на детската бедност и създаване на условия за социално включване на деца, целящ  развитие на социалните услуги за деца и подобряване на качеството и ефективността им, както и развитие на качествено образование, осигуряващ равен достъп до възпитание и обучение на децата и учениците и превенция на отпадането от училище.

Чрез общинската програма се цели и насърчаване  на участието на деца и ученици в извънкласни и извънучилищни дейности в областта на спорта и културата. Сред очакваните резултати от прилагането на общинската програма е осигуряване на пълноценна подкрепа за развитие на децата от държавните и местни органи и структури, както и от неправителственият  сектор. Предстои Общинската програма за закрила на детето за 2023 година да бъде разгледана и одобрена от местните парламентаристи.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.