Новини

Проект в областта на ВЕИ представи ВТПП в Белоградчик

В Белоградчик се проведе Промоционален уъркшоп по проект „Възобновяема енергия за интелигентен растеж и защитена околна среда“.

Интерес към събитието проявиха представители на общинска администрация и граждани. Проектът има за цел да увеличи капацитета и да повиши осведомеността по въпроси свързани с околната среда, като възобновяемите енергийни източници и енергийната ефективност на местните власти, екологични организации и институции и широката общественост. Водещ партньор по проекта е Видинска търговско – промишлена палата, а от сръбска страна партнира Регионална агенция за развитие на Източна Сърбия от град Зайчар.

По време на уъркшопа бе представен информационен филм за възобновяемите енергийни източници, а участниците в събитието получиха рекламни материали. Всички, които имат интерес в тази сфера, могат да се запишат в предстоящите обучения по проекта, които са на следните теми: „Биомаса – най-големият възобновяем потенциал в селските райони“, „Геотермална енергия – ползи за бизнеса и околната среда“, „Хидроенергия в съответствие с природата“ и „Соларни технологии – ползи за бизнеса и околната среда“.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.