Новини

Конни надбягвания в Дунавци

В навечерието на първа пролет в Дунавци се проведоха конни надбягвания. По традиция кушията там се организира на Тодоровден по стар стил. В празника се включиха собственици на различни породи коне от цялата Видинска област.

Празникът събра много хора, тъй като времето беше слънчево, а интересът към него по традиция е изключително голям. Организатори на събитието бяха кметството в Дунавци и Народно читалище „Феникс 2020“. По традиция, първо бе осветен курбан от рибена чорба и домашен хляб, изпечен на жарава. Конните надбягвания бяха организирани в 3 категории – надпревара по състезателно трасе с ездитни коне, надбягване с впрегатни коне и дефиле на най-красиво животно. След дълъг престой в конюшните през зимния сезон, животните бяха нетърпеливи да потичат на воля. За това бе създадена и добра организация за обезпечаване на сигурността на зрителите. Най-атрактивен бе стартът на надбягването

За победителите в отделните категории бяха предвидени награди и грамоти – съответно за първо, второ и трето място. За всички присъстващи бяха осигурени различни кулинарни изненади, както и много музика и веселие.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.