Новини

В около 300 домакинства ще бъдат поставени нови екологични уреди по третата покана

Над 1 300 са подадените заявления от началото на приема на документи по третата покана за подмяна на старите печки на твърдо гориво. Важно е да се отбележи, че нови екологични отоплителни уреди ще бъдат поставени в около 300 домакинства.

В ход е приема на заявления по третата покана на община Видин във връзка с подмяна на отоплителните уреди на дърва и въглища с екологични алтернативни устройства. Поради изключително големия интерес от страна на жителите към проекта е важно да се знае, че при класирането предимство ще имат кандидати от жилищни квартали с повишено ниво на замърсяване, лица с увреждания, такива на възраст над 65 години, семейства с деца под 2-годишна възраст и домакинства и получили целева помощ за отопление съгласно Закона за социално подпомагане. Класирането по точки ще бъде обявено до четири месеца след приключване на срока по набиране на документите. След обявяването на резултатите ще се пристъпи към сключването на договори с одобрените кандидати.

Припомняме, че общинската администрация  е една от малкото в България, получила допълнителни средства по проекта „Подобряване на качеството на атмосферния въздух в община Видин”. Към настоящия момент се подготвят документи за кандидатстване в новия програмен период. Всички некласирани домакинства по настоящата процедура ще имат възможност да кандидатстват и да получат отоплителен уред през следващата година.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.