Новини

Близо 10 тона заготовки на цигарени кутии задържаха митничари на Дунав мост 2  

От пресцентъра на Агенция „Митници“ съобщиха за близо 10 тона заготовки на цигарени кутии с обозначения на известни марки задържаха служители от Териториална дирекция „Митница“ Русе при проверка на товарен автомобил в района на Дунав мост 2.

Служители от Териториална дирекция „Митница“ Русе задържаха 9 620 кг заготовки за цигарени кутии и филтърна хартия с обозначения на световноизвестни търговски марки, превозвани в хладилен камион. Товарният автомобил с българска регистрация пристига на граничния контролно-пропускателен пункт Видин-Калафат на изходящо трасе от страната. Водачът, койте е български гражданин, е обявил, че превозва шоколадови изделия от България за страна в Европейския съюз. Екип на мобилна митническа група селектира превозното средство за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия митническите служители са установили, че само част от товара отговаря на описания в представените товарителници.

В превозвания товар са открити 15 палета с общо 1 062 кашона със заготовки за цигарени кутии и 120 ролки филтърна хартия, всички брандирани с лого на защитени търговски марки. „Марковите“ опаковки за цигари с общо тегло 9 620 кг са задържани в изпълнение на Регламент на Европейския съюз относно защитата на правата върху интелектуалната собственост. За случая са уведомени притежателите на съответните търговски марки. Работата по случая продължава по подозрение, че стоката е предназначена за нелегално производство на цигари в държава от европейската общност.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.