Новини

Изложба „Алтернативна сфера“ в Белоградчик

Изложба живопис под надслов „Алтернативна сфера“ на художника Радостин Иванов бе открита в Художествената галерия „Вълчо Вълчев“ в Белоградчик. Експозицията се състои от 16 концептуално и тематично свързани картини с маслени бои, посветени на планетата Земя.

Изложбата е част от т.нар. „Северозападно турне“ на автора, което продължава 6 месеца и гостува в 7 града: Видин, Враца, Монтана, Лом, Белоградчик, Козлодуй и Оряхово. Радостин Иванов обича да експериментира с техники и цветове, но любима му остава маслената живопис.

Радостин Иванов показва серия от картини, които представят фази на една измислена от него планета и към всяка фаза има по един пейзаж. „Всеки може да си направи различна интерпретация. Но моята лична концепция е, че това са фази на един друг свят. Изложбата е един експеримент, свързан с моята сетивност и фантазия“, посочва той. Художникът финансира своите изложби с лични средства, но възнамерява да работи и по проекти.

Радостин Иванов е носител на две първи награди – от конкурса по живопис „Всичко е любов“ в Софийския университет „Свети Климент Охридски“ и на 13-я Национален студентски фестивал в Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград. В рамките на неговото Северозападно турне, творбите му ще останат в Белоградчик един месец и могат да бъдат разгледани в художествената галерия до 4-ти май.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.