Новини

Ценни документи в сборник на Държавния архив във Видин

В края на месец септември във Видин отново ще се съберат представители на академичната общност, учени, изследователи и архивисти. Те ще се включат в Петата международна научна конференция на тема „Модернизационни тенденции в стопанския и културен живот във Видинско и Тимошко”.

Изключително ценни документи, някои от които се обнародват за първи път, са включени в сборник на Държавен архив – Видин. Той е резултат от Четвъртата Международна научна конференция на тема „Модернизационни тенденции в стопанския и културен живот във Видинско и Тимошко” в периода 18-20 век, която се проведе в крайдунавския град през 2018-та година. Светлана Кръстева – директор на Държавния архив, изказа своята благодарност и към всички съмишленици и приятели, които са ги подкрепили със справки и  консултации, както и към ръководството на издателството на сборника.

Предстои сборниците да бъдат качени и на административната страница на Държавна агенция Архиви – поясни Кръстева. Като изключително ползотворно определи партньорството с архивите от сръбските градове Зайчар и Неготин видинският етнограф доктор Сашка Бизеранова. През месец септември във Видин отново ще се съберат представители на академичната общност, учени, изследователи архивисти за  Петата международна научна конференция по темата.

Така след пет годишно прекъсване крайдунавския град отново ще бъде домакин на международния краеведски форум.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.