Новини

Детска работилница „Книжките пътуват“ на Видинската библиотека

Детска работилница под надслов „Книжките пътуват“ бе организирана днес за най-малките видински граждани в парк „Владикина бахча“. Тя бе част от Великденската празнична програма на община Видин.

Преди обед във видинския парк „Владикина бахча“ започна концерт на Градския духов оркестър. Така постепенно на детската площадка и алеите около нея се събраха граждани, дошли да се насладят на музикалните изпълнения. Работилниците за деца, които се организират през целия април, обявен за месец на детската книга, продължиха и днес. Този път заниманията за най-малките читатели на библиотеката бяха изнесени на открито, като за целта в парка пристигна специално пригоденият за това електромобил библиобус. 

Служители на Детския отдел и на Отдел „Изкуство“ към Видинската библиотека забавляваха малчуганите, като същевременно им помогнаха да изработят цветна и интересна Великденска украса за дома. Паралелно с това те можеха да почетат от любимите си детски книжки и да чуят известни и обичани от всички приказки.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.