Новини

„Празник на празниците“ организира Общинският културен институт „Дунав“

Събитие под наслов „Празникът на празниците“ организира Общинският културен институт „Дунав“. То бе част от Великденската програма на Община Видин и се проведе в Крайдунавския парк. Всички желаещи могат да се запишат в стартиращите школи и клубове за деца на място в Младежкия дом във Видин, всеки делничен ден, от 9 до 12 часа, както и на имейлите за контакт.

Хубавото слънчево и топло пролетно време допринесе за веселата атмосфера на празника. Десетки видинчани се събраха пред откритата сцена на галерията в Градската градина по време на проявата, чийто фокус бяха подрастващите. Събитието бе открито от директора на Общинския културен институт „Дунав“ Юлияна Димитрова.

На щандове, разположени край Художествената галерия „Никола Петров“ във Видин, посетителите можеха да научат подробности за работата на школите към Центъра и да разгледат изложението на духови и народни инструменти, фрагменти от народни носии, както и спортни уреди, характерни за аеробиката.

Програмата включваше концерти на Градския духов оркестър и Ансамбъла за народни песни и танци „Дунав“. Много видинчани се събраха, за да гледат изпълненията на музикантите, певците и танцьорите от двата културни института. Всички желаещи могат да се запишат в стартиращите школи и клубове за деца на място в Младежкия дом във Видин, всеки делничен ден, от 9 до 12 часа, както и на имейлите за контакт с Общинския културен институт „Дунав“.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.