Новини

26-тo издание на Екоконкурса във Видин

26-то издание на екоконкурса във Видин се проведе днес в актовата зала на Основно училище „Любен Каравелов”. Проявата се организира от Екологичната комисия към Туристическото дружество „Бонония” във Видин с участието на Видинска света митрополия, Регионалното управление на образованието, община Видин и редица неправителствени организации.

Екоконкурсът, станала вече традиционна проява за град Видин и уникален по рода си в страната, има за цел да възпита у младото поколение положително отношение към опазването на околната среда и да заостри вниманието на обществеността и институциите към значимите екологични проблеми в наши дни. Екоконкурсът бе открит официално от кмета на град Дунавци Димчо Скорчев, който също е член на Екологичната комисия към Туристическото дружество „Бонония” и е съпричастен към каузата за опазване на околната среда

Тържеството продължи с раздаването на наградите в различните категории на екоконкурса: есе, рисунка, фотография, изложба и други прояви на свободна екологична тематика. Участниците в Екоконкурс 2023-та получиха грамоти, сертификати и различни предметни награди.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.