Новини

Видинските полицаи и огнеборци предприемат мерки за опазване на земеделската реколта

Полицията и пожарната предприемат необходимите мерки за опазване на селскостопанската продукция от реколта 2023 във Видинска област. През целия земеделски сезон регулярно ще се провеждат специализирани полицейски операции и проверки с цел предотвратяване на кражби и разкриване на евентуално извършени посегателства.

Редица мерки за опазване на земеделската реколта в региона от престъпни посегателства и пожари предприемат видинските полицаи и огнеборци. Служителите на реда вече извършват и съвместни проверки с представители на други държавни контролни органи – Областната дирекция по безопасност на храните, Регионалната здравна инспекция, Националната агенция за приходите, Изпълнителната агенция по горите и други. Превантивни мерки се предприемат и по отношение недопускането на пожари.

Спазването на правилата за пожарна безопасност намалява рисковете от пожари в земеделския и горски фонд –  посочват от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” във Видин. Оттам напомнят за действащата забрана за палене на огън в стърнища, сухи треви по слогове, поляни и крайпътни ивици, както и изгарянето на отпадъци извън определените за това площадки.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.