ИнформацияНовини

Мерки за сигурност по време на абитуриентските балове във Видин

Предприети са необходимите мерки за сигурността, реда и пътната безопасност по време на абитуриентските балове в област Видин. В това ни увери старши инспектор Ивайло Обретенов. Един от основните акценти е върху организацията за безопасно движение по пътищата.

Полицейски служители от районните управления и сектор „Пътна полиция” към Областната дирекция на МВР във Видин предприемат допълнителни  мерки за опазване на обществения ред и безопасността на движението по пътищата по време на баловете и празничните прояви, свързани с отбелязването на 24 май в региона. В районите на училищата ще има засилено полицейско присъствие, а празничните събития на обществени места ще бъдат охранявани от служители на реда.

Сред най-често извършваните нарушения са и отнемане на предимството, преминаването на червен светофар, подаване на неразрешени както звукови, така и светлинни сигнали към останалите участници в движението. Независимо дали си абитуриент, или возиш абитуриент, ако нарушиш Закона за движението по пътищата ще получиш предвиденото за това наказание – категоричен е старши инспектор Обретенов.

Независимо от суматохата около празника родителите са длъжни да отделят специално внимание на сигурността на абитуриента и на тези, които го съпровожда. Ако все пак за деня на бала или за следващите празнични дни родителите предоставят на своя абитуриент – правоспособен водач семейния автомобил, е нужно да поговорят с него за опасностите на пътя. Необходимо е да го предупредите да не си позволява алкохол, да не кара рисково и да не се влияе от опасни спонтанни предложения за извънредни пътувания от страна на пийналата компания.