Новини

На добър час, абитуриенти на СУ „Цар Симеон Велики”!

С тържествена церемония най-голямото и най-старо видинско училище „Цар Симеон Велики” изпрати своя 141-ви випуск. За 63-ма зрелостници от три паралелки днес бе последният учебен ден.

По традиция, тържеството за изпращане на абитуриентите,  започна с посрещане на националния флаг на Република България и знамето на училището. По своеобразен и емоционален начин зрелостниците благодариха на класните си ръководители и на своите учители, преподавали им през годините назад. Специални благодарности бяха изказани и към директорът на учебното заведение Ирена Гъркова. По традиция Випуск 2023-та година на царското училище подари картина, която да остане за спомен и да се превърне в част от богатата вековна история на учебното заведение. Училищното ръководство връчи на отличниците на випуска златна значка и грамота за успехите, постигнати през изминалите пет години. Престижното отличие получиха Виктория Викторова,  Ралица Николова, Яница Иванова, Мартина Мартинова и Михаил Томов. С емоционално слово директорът на училището Ирена Гъркова се раздели с учениците си.

Традицията е неизменна и последният училищен звънец удари и за зрелостниците от Випуск 2023-та на най-голямото и най-старото видинско училище. След общата снимка за спомен, прозвуча и жизнерадостното отброяване до 12, символ на новото начало в съзнателния и самостоятелен живот на всеки един от младите хора, прекрачили за последен път прага на родното училище.